Autoverzekering vergelijken: waar u op moet letten

Het is voor autobezitters verplicht om een wa-verzekering af te sluiten. Wanneer u dit niet loopt u het risico een boete te krijgen. Er bestaan voldoende mogelijkheden bij een autoverzekering vergelijken. Een autoverzekering is uit te breiden met verschillende extra opties. De basis autoverzekering is de wa-verzekering, ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Hiermee is schade die u toebrengt aan anderen gedekt. Let op! Schade die u aan u zelf toebrengt wordt bijvoorbeeld niet gedekt bij dit type autoverzekering. Wanneer u start met autoverzekeringen vergelijken bedenk dan dat u er voor kunt kiezen extra gedekt te zijn voor schade en aansprakelijkheid.Uitgebreidere autoverzekering opties

Is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor u niet voldoende? Kies dan bij een autoverzekering vergelijking voor beperkt of volledig casco. Beperkt casco dekt uiteraard de schade die u aan andere toebrengt, zoals bij WA, maar ook botsingen met dieren, schade veroorzaakt door weersomstandigheden zoals storm en hagel. Daarnaast wordt schade aan autoruiten, schade toegebracht door brand en/of diefstal bij beperkt casco ook vergoed. Wilt u volledig verzekerd zijn? Kies dan voor volledig casco, ook wel all-risk genoemd. Deze vergoed alle schade toegebracht, zoals beschreven bij beperkt casco, maar ook de schade aan uw eigen auto, zelfs wanneer deze schade is toegebracht door uw doen. U kunt uw autoverzekering vergelijken op Overstappen.nl

Tips bij vergelijken van autoverzekeringen

Wanneer u start met een autoverzekering vergelijken pas dan de dekking aan op de leeftijd van uw auto. Het is daarnaast niet nodig pechhulp af te sluiten bij uw autoverzekering wanneer u al gebruik maakt va neen pechdienst. In een aantal uitgebreide rechtsbijstandverzekeringen wordt uw auto automatisch gedekt tegen schade. Ook dan is het niet nodig een aparte autoverzekering af te sluiten. Heeft u zakelijk een auto gehad of een auto geleased, dan kunt u eenvoudig een leaseverklaring opvragen. De schadevrije jaren kunt u zodoende meenemen en besparen op de hoogte van uw autoverzekering. Dit geldt ook voor een tweede auto regeling.

Welke gegevens zijn noodzakelijk bij het vergelijken?

Verzekeraars bereken de premie voor uw autoverzekering op basis van verschillende criteria. Vergeet niet dat wanneer u op verschillende websites autoverzekeringen vergelijkt u altijd 14 dagen bedenktijd heeft na het afsluiten. Gegevens die u bij het autoverzekering vergelijken invoert zijn:

  1. Kenteken
  2. Km per jaar
  3. Gewenste dekking
  4. Postcode
  5. Schadevrije jaren
  6. Geboortedatum autobezitter


Autoverzekeraars dekken vaak ook schade aan uw autoruit, wanneer u bijvoorbeeld een sterretje hebt of steenslag. Wilt u uw autoruit of voorruit vervangen, dan helpt Correct Autoglas u graag: http://www.correctautoglas.nl/gratis-voorruit-vervangen/voorruit-vervangen/.

Bronnen:
www.goedkoopste-autoverzekeringen.net
Vergelijk autoverzekeringen