Uitvaartverzekering: cru, maar verstandig

Wanneer u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten, dan verzekerd u zich ervan dat uw nabestaanden een geldbedrag ontvangen wanneer u onverhoopt overlijd. Hoe hoog dit bedrag precies is hangt af van wat u hebt afgesproken met uw overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast bestaat de mogelijkheid te kiezen voor een natura-uitvaartverzekering. Dit is in feite een aanvullende verzekering. De natura-uitvaartverzekering dekt ook een (gedeelte) van de kosten die gemaakt worden bij de uitvaart.

Wat valt er onder een natura uitvaartverzekering?

De natura-uitvaartverzekering heeft een beperkte dekking. Zo vallen een urn of grafsteen niet onder de uitvaartverzekering en ook een grafkist wordt slechts beperkt vergoed. Grafstenen, urnen en grafkisten verschillen namelijk sterk in prijs. Veel andere, kleinere zaken tijdens een uitvaart worden helaas ook niet gedekt, zoals bloemstukken en een rouwadvertentie. Het verleden heeft uitgewezen dat van deze geboden middelen vaak misbruik is gemaakt. Tevens de reden waarom uitvaartverzekeraars dit nu niet meer aanbieden. Het is daarom van groot belang dat wanneer u uitvaartverzekeringen vergelijkt u rekening houdt met wat er wel en wat er niet wordt gedekt. Woont u in het buitenland en wilt u toch in Nederland worden begraven, dan is de uitvaartverzekering ook niet de aangewezen verzekering, maar kunt u dit beter laten verzekeren in een reisverzekering of ongevallenverzekering.

Heeft een uitvaartverzekering wel voordelen?

Een uitvaartverzekering heeft zeker nog wel voordelen. Zo krijgt u ook een vrijstelling bij de belasting van bijna € 7000 in box drie. Natuurlijk biedt een uitvaartverzekering ook de zekerheid dat uw nabestaanden niet voor onaangename verassingen komen te staan. Begin online met uw uitvaartverzekering vergelijken, zodat u de juiste keuze maakt voor uw wensen.

Nog meer reden waarom u zou kiezen voor een uitvaartverzekering

Liefst 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering heeft veel voordelen, waaronder:

  • Een gemiddele begrafenis/ crematie kost € 5500.
  • Geruststellend, u laat uw nabestaande niet met onverwachet kosten na.
  • U bepaalt grotendeels zelf de hoogte van uw premie en uw gedekte bedrag.
  • Kinderen zijn vaak automatisch meeverzekerd.