Zorgverzekering vergelijken met de zorgvergelijker

De zorgverzekering, in de volksmond ook wel ziektekostenverzekering genoemd, is voor iedereen verplicht. Tenminste, verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De basisverzekering 2018 is verplicht, maar aanvullende helemaal niet. De tandartsverzekering wordt veel afgesloten en is meestal voor eigen bestwil. Als u hoge tandartskosten verwacht te maken dan is het financieel interessant om je voor tandartskosten te verzekeren. Tip: kijk op goedkopezorgverzekering2018 voor de beste tandartsverzekeringen 2018.

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering, dan loont het zorgverzekering vergelijken. U kunt zelf kiezen uit een basisverzekering of een aanvullende zorgverzekering. De inhoud van het basisverzekeringspakket kunt u niet wijzigen en is bepaald door de Nederlandse Overheid. Wel is er keuze in de hoogte van het eigen risico, dit begint bij 385 euro en kan met stappen van 100 euro verhoogd worden tot 885 euro. Hoe hoger het eigen risico, des te goedkoper de zorgverzekering is. Met het hogere eigen risico heb je de goedkoopste zorgverzekering. Bovendien moet u opletten of het gaat om een naturapolis, gecombineerde polis of restitutiepolis. Dit gaat over de vrije artsenkeuze. Bij een naturpolis kun je enkel bij gecontracteerde ziekenhuizen terecht, bij de gecombineerde polis bij alle ziekenhuizen (soms met bijbetaling) en bij de restitutiepolis heb je volledig vrije artsenkeuze.

Waar bestaat het basispakket uit?

Het basispakket dekt u tegen de meest primaire zaken. De volgende aspecten worden vergoed in het basispakket:

  • Ziekenhuisopname
  • Kraamzorg, waarvan een eigen bijdrage van € 4 per uur
  • Geneeskundige zorg (hieronder valt de huisarts, medisch specialist en verloskundige)
  • Tandheelkundige zorg (wordt gedekt tot uw 18e verjaardag, hierboven specialistische zorg en kunstbebit)
  • Hulpmiddelen, uitgezonderd loophulpmiddelen (rollators)
  • Zieken ambulance en zittend vervoer met een eigen bijdrage
  • Paramedische zorg, zoals beperkte fysiotherapie voor chronisch zieken en logopedie

Wanneer je gezond bent is het basispakket vaak afdoende en scheelt al snel zo'n 30 tot 40 per maand. Vooral voor jongeren is dit zorgverzekeringpakket een interessante optie. De zorgtoeslag zorgt ervoor dat jongeren en studenten, die in de regel minder verdienen, voor een groot gedeelte en soms helemaal hiermee tegemoet worden gekomen. De website Jongeren zorgverzekering heeft zich helemaal gespeciaald in zorgverzekeringen voor jongeren en biedt daarnaast ook antwoord op veel gestelde vragen. De website houdt ook rekening met de meest gewenste aanvullingen bij jongeren en studenten, zoals tandarts, orthodontie, bril/ lenzen fysiotherapie en internationale dekking (in verband met wereldreizen die jongeren vaak maken).

Wat biedt het aanvullende pakket?

Wanneer het basispakket voor u niet afdoende is kunt u kiezen voor een aanvullende ziektekostenverzekering. Iedere zorgverzekeraar is vrij om een aanvullend pakket samen te stellen, in tegenstelling tot het basispakket, waar de minister van volksgezondheid dit vaststelt. Daardoor loont het vergelijken van zorgverzekeringen om zo de goedkoopste te vinden al heel snel. Met name fysiotherapie, tandarts, orthodontie, hulp in het buitenland en het vergoeden van brillen en/of lenzen zijn redenen om te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. In de verschillende zorgverzekering vergelijkers kunt u uw wensen opgeven, waar een aanvullend pakket aan tegemoet moet komen. Algemeen geldt dat u een hogere premie betaald wanneer u kiest voor een hogere dekking. Maar ook bij een gelijkend pakket kunnen de prijzen van zorgverzekeraars verschillen. Met het vergelijken van ziektekostenverzekeringen ziet u eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering zonder dat het u veel tijd kost. Maak dus altijd een afgewogen keuze bij het ziektekostenverzekering vergelijken en de zorgverzekering die u afsluit. Overigens zijn ziektekostenverzekering en zorgverzekering twee door elkaar gebruikte begrippen die exact hetzelfde betekenen.